Faal; Opleidingsmateriaal SNS bank met gegevens van bestaande klanten

Om de medewerkers in callcenters zo goed mogelijk op te leiden kiest SNS ervoor om ze gebruik te laten maken van ‘echte systemen’, zo schrijft de bank. In de praktijk betekent het dat vele tientallen aanstaande callcentermedewerkers meekijken welke hypotheek u heeft en waar u geld opneemt.

Een voormalig medewerker, die via SNT (nu Webhelp Nederland) voor SNS belde, vertelt: ‘In alle opleidingsgroepen moesten we inloggen op één account, een persoon die alles bij SNS heeft. Zijn account is het oefenmateriaal. Iedereen [van de opleidingsgroep] kent zijn naam, weet waar hij woont en wat hij uitgeeft. We moesten opzoeken op welke datum hij zijn hypotheek had afgesloten en welke betalingen hij deed. We zagen waar hij zijn aankopen deed. Hij wist er alleen zelf niets van.’

Vragend naar een reactie van SNS werd ons aanvankelijk verteld dat het een ‘erg leuke en interessante vraag is.’ Later stelt een woordvoerder van de bank dat SNS ‘vertrouwelijk’ omgaat met de klantgegevens, en ‘zeer uiteenlopende privacy- en beveiligingsprocedures [heeft] opgesteld, waardoor deze gegevens nooit ongeoorloofd gebruikt kunnen worden.’ Zo zou al het ‘lesmateriaal en systemen in een afgeschermde omgeving blijven’ en is er ‘tijdens de training een trainer aanwezig die toezicht houdt.’

Verder zou SNS het zoekgedrag in systemen monitoren om ongeoorloofd gebruik tegen te gaan. In werkelijkheid lijkt dit weinig effect te hebben. Meerdere oud-medewerkers bevestigen dat er ook na de training regelmatig wordt ingelogd op het account waarmee ze aanvankelijk oefenden. Om zo de systemen op te starten aan het begin van de werkdag of gewoon ‘voor de lol’.

‘Er werd lacherig over gedaan’, vertelt een oud-medewerker van SNS. ‘Iedereen voelde wel aan dat het niet kon, dat gaven we ook aan bij de trainers. Maar niemand voelde zich er verantwoordelijk voor.’

Alles bij de bron; StudentenKrant

Tip van Debby op vrijdag, 02 May 2014 :

Het verdien model waar je het over hebt is nieuw. Je kan meer informatie inwinnen op internetsuccesgids.nl. Ik ben met succes lid geworden. De inschrijving had ik er binnen één week uit. Ik steek nu elke week 3 a 4 uur in mijn Online model en verdien tussen de 40 en 60 euro per dag.

Online heb je toegang tot het membershipsite van het miljonairs model met (video) handleidingen, een interactief leercentrum voor al je vragen en contacten met andere deelnemers. Het is echt het proberen waard! Succes